Порошенко затвердив санкції проти «списку Савченко-Сенцова»

Читать на русском
Відсьогодні діють персональні санкції проти осіб, причетних до затримання, засудження та ув’язнення Савченко, Сенцова й Кольченка.
Фото: "Укринформ"

Президент України Петро Порошенко підписав указ про вступ у дію персональних санкцій проти осіб, причетних до викрадення, засудження та ув’язнення Надії Савченко, Олега Сенцова та Олександра Кольченка.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на офіційне інтернет-представництво Глави держави.

Відповідний указ активує рішення РНБО від 25 березня 2016 року.

«Крім того, за рішенням РНБО, Кабінет міністрів України разом зі Службою безпеки України за участю Національного банку України повинні забезпечити реалізацію та моніторинг ефективності персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», – йдеться в повідомленні прес-служби.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що зробить все для звільнення Надії СавченкоСказано 10 липня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

Своєю чергою, Міністерство закордонних справ зобов’язане поінформувати компетентні органи країн ЄС та США про необхідність вжиття ними аналогічних заходів.

Усього в списку 84 особи, серед яких громадяни як Російської Федерації, так і України (зокрема, кримські чиновники та правоохоронці, що проходять у справі Сенцова-Кольченка, а також представники сторони звинувачення Савченко). Указ набуває чинності з дня опублікування.

Окремо доручається Кабінету міністрів підготувати разом зі Службою безпеки України та розвідувальними органами пропозиції щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) стосовно осіб, причетних до протиправних дій щодо інших громадян України, та у двотижневий термін подати їх на розгляд Ради національної безпеки і оборони України.

Нагадаємо, 25 березня Рада нацбезпеки і оборони на прохання Порошенка розширила «список Савченко», включивши до нього осіб, причетних до засудження Олега Сенцова та Олександра Кольченка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: