Поліцейський повинен мати більше прав, ніж п'яний водій – Деканоїдзе

Читать на русском
У Національній поліції розповіли, які заходи будуть ужиті для вирішення ситуацій, подібних до київської гонитви за BMW.

Для вирішення серйозних завдань потрібно надати поліцейським більше прав.

Про це в своєму інтерв'ю журналу «Фокус» розповіла керівник Національної поліції України Хатія Деканоїдзе, передає «Слово і Діло».

«Висновок із цієї історії я зробила ось який: потрібно ініціювати більш жорстке законодавство, яке стосується відповідальності водіїв, що сіли за кермо нетверезими. А ще потрібно зробити так, щоб поліцейський, який захищає суспільство, мав більше прав, ніж п'яний водій», – зазначила Деканоїдзе.

За її словами, у 2015 році від рук п'яних або під дією наркотичних засобів водіїв в Україні загинуло близько 400 осіб, а приблизно 1000 – отримали важкі ушкодження. Керівник Нацполіціі розповіла, що робота над посиленням законодавства вже ведеться з народними депутатами.

Деканоїдзе прокоментувала рішення суду щодо скандального водія BMWДеканоїдзе заявила, що рішення суду про звільнення скандального водія BMW під «особисте зобов'язання» є несправедливим.

«Законодавчі зміни необхідні нам і для того, щоб реформувати кримінальну поліцію. Нам потрібно перейти на детективну систему, об'єднати слідство та карний розшук. Це дозволить розвантажити слідство: зараз на кожного слідчого припадає по 400-500 справ», – додала правоохоронець.

Також за ініціативою Деканоїдзе можуть ухвалити закон, який дозволить збільшити покарання за організовану злочинність. Вона повідомила, що це довготривалий процес, але він уже запущений.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: