Бригинець розповів, коли чекати російського наступу на Донбасі

Читать на русском
З початку серпня до кінця вересня проросійські бойовики можуть почати широкомасштабний наступ на Донбасі.
Олександр Бригинець

Новоспечений народний депутат від фракції «БПП» Олександр Бригинець, який нещодавно повернувся із зони АТО, розповів, коли проросійські сили можуть відновити широкомасштабну агресію.

Як передає «Слово і Діло», про це Бригинець розповів у інтерв'ю «Главкому».

За словами нардепа, широкомасштабного наступу на Донбасі слід чекати з початку серпня до 20 вересня. Пояснює свою заяву Бригинець тим, що Путін буде «набивати» собі таким чином рейтинг до парламентських виборів у Росії, які відбудуться 18 вересня.

«Слід очікувати цього (наступу – Ред.) з початку серпня до 20 вересня. Просто тому, що 18 вересня вибори в Росії. Слід очікувати серйозного загострення», – сказав Бригинець.

Нардеп вважає, що раніше Путін на відновлення війни не піде. Бригинець пов'язує це з тим, що в червні Захід переглядатиме питання продовження або зняття санкцій з Росії.

Карта АТО: ситуація на сході України станом на 29 березняСитуація на сході країни станом на 00:00 29 березня 2016 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів.

«Тобто до кінця червня нічого не буде, тому що потрібно буде вдавати з себе білого й пухнастого. Але після того, як санкції не будуть або будуть скасовані, це не має значення, мирну риторику потрібно буде перетворити на бойову», – сказав Бригинець.

Депутат вважає, що активізація боїв на сході України допоможе «Єдиній Росії» максимально високо підняти рейтинг на парламентських виборах. Однак, за словами Бригинця, після цього слід очікувати деескалації конфлікту.

«Після цього знову почнеться процес роззброєння, «Мінськ - 3,4,5»... Тобто, коли говорять, що Путін непередбачуваний, це зовсім не так. Путін абсолютно передбачуваний. Інша річ, що часом ми не хочемо визнавати просту та примітивну математику його дій», – підкреслив Бригинець.

Нинішнє загострення ситуації на Донбасі нардеп пов'язує з бажанням Путіна відвернути людей від мирної риторики Росії щодо сирійського питання. Нинішні обстріли, зазначив Бригинець, бойовики проводять так, щоб їх чули якомога більше людей.

Нагадаємо, за минулу добу в зоні АТО бандформування 68 разів відкривали вогонь по позиціях українських військовослужбовців на всій лінії розмежування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: