З квітня в Україні подорожчає бензин

Читать на русском
Мито на прямогонний бензин зросте з 28 дол. до 38,9 дол. за тонну. Мито товарного бензину збільшиться з 24 дол. до 33,4 дол. за тонну.

В Україні підвищиться вартість нафти та нафтопродуктів, які Україна імпортує з Білорусі, внаслідок підвищення експортних мит на цю групу товарів, що вивозяться з митної території Євразійського економічного союзу (ЄАЕС), з 1 квітня поточного року.

Про це повідомляє Рада міністрів Білорусі, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на агентство «Белта».

Згідно з даними Ради міністрів Білорусі, експортне мито на сиру нафту буде підвищено з $39,5 до $54,9 за тонну.

Мито на прямогонний бензин зросте з $28 до $38,9 за тонну.

Мито товарного бензину збільшиться з $24 до $33,4 за тонну.

Мито на дизельне паливо, бензол, толуол, ксилоли, мастила, а також легкі та середні дистиляти складе $21,9 за тонну замість $15,8.

Відзначимо, що український ринок палива є надзвичайно залежним від імпорту – близько 80% споживаних у країні нафтопродуктів завозиться з-за кордону. На Білорусь припадає левова частка – до 60% імпорту.

Українців очікує чергове подорожчання бензину – експертДиректор ТОВ «Консалтингова група А-95» прокоментував, чи варто очікувати подорожчання бензину на тлі того, що за минулі вихідні паливо подорожчало на 0,30-1,00 грн за літр.

Нагадаємо, що 19-20 березня більшість операторів АЗС в Україні підняли ціни на нафтопродукти на 0,3-1 грн/літр, у зв'язку з чим Антимонопольний комітет України звинуватив роздрібні мережі торгівлі світлими нафтопродуктами WOG, OKKO, Shell і SOCAR в монопольній змові.

Раніше експерти нафторинку України назвали АЗС, на яких водіям краще не заправлятися.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: