«Центренерго» можуть продати вже найближчим часом

Читать на русском
Наступним кроком до приватизації Центренерго має бути погодження Кабміном приватизаційного плану підприємства.

Фонд державного майна України почав підготовку до приватизації ПАТ «Центренерго» після отримання документів від Міністерства енергетики та вугільної промисловості України про отримання 78,29% акцій.

Про це повідомляє прес-служба ФДМУ, передає «Слово і Діло»

У Фонді наголошують, що наступним кроком до приватизації «Центренерго» має бути погодження Кабміном приватизаційного плану підприємства.

«Після ухвалення урядом відповідного рішення 78,29% акцій ПАТ «Центренерго» підлягає продажу на конкурсі з відкритістю пропонування ціни за принципом аукціону без дроблення пакета (акцій – Ред.)», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що ПАТ «Центренерго» включене до постанови Кабінету міністрів України від 12 травня 2015 року №271 «Про проведення прозорої та конкурентної приватизації в 2015 році», дія якої продовжена й на 2016 рік.

Список об'єктів, що підлягають приватизації у 2015-2016 рр.«Слово і Діло» вирішило розібратися, які об'єкти державної власності український уряд хоче приватизувати та скільки грошей очікує за це отримати.

У березні стало відомо, що ринкова капіталізація компанії теплової генерації ПАТ «Центренерго» зросла на 38% всього за один тиждень – з 3 по 11 березня, на що вплинули дані фінансової звітності та новини про невідворотність приватизації компанії.

Як повідомлялося раніше, ФДМУ почав підготовку до приватизації чотирьох об'єктів енергосистеми України: Миколаївського, Хмельницького, Харківського та Тернопільського обленерго.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: