Експерт про ГПУ: Сакварелідзе потрібно було піти, гучно грюкнувши дверима

Читать на русском
Кирило Молчановполітолог

Сакварелідзе розумів ситуацію, знав законодавство і його звільнення зараз було цілком передбачуваним.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Кирило Молчанов, аналізуючи інформацію про те, що напередодні голосування за свою відставку генпрокурор Віктор Шокін звільнив Давида Сакварелідзе.

«Ситуація абсолютно прогнозована. Сакварелідзе прекрасно розумів, що йому потрібно просто піти, гучно грюкнувши дверима, а його протест лише спровокував ситуацію. Логічно, що на виконання закону про прокуратуру та за законною процедурою безпосередній керівник просто звільнив його», - констатував Молчанов.

Як зазначив політолог, ГПУ всі сили кинуло не на розслідування корупційних справ, а на так зване реформування самої прокуратури, яке все одно провалилося. «На цьому етапі взагалі незрозуміло, який вихід із ситуації, що склалася», – підкреслив він.

Також експерт переконаний, що Сакварелідзе точно не повернуть до ГПУ, тому що він поскандалив не лише з Шокіним, а й з усім вищим керівництвом.

«Хіба що його призначать генпрокурором, що виглядає просто фантастично», – резюмував Кирило Молчанов.

Як відомо, Сакварелідзе був серед тих, кого називали реформаторами в ГПУ.

Нещодавно він заявив, що в ГПУ звільняють усіх, хто вів справу прокурорів-хабарників. Але в Генпрокуратурі назвали цю заяву популізмом і брехнею.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: