Місце Шокіна посів прокурор, що вів розслідування проти Сакварелідзе

Читать на русском
Обов’язки генерального прокурора України виконуватиме один із заступників Віктора Шокіна Юрій Севрук.
Юрій СеврукФото: 112.ua

Обов’язки генерального прокурора України до призначення парламентом нового очільника ГПУ виконуватиме заступник Шокіна Юрій Севрук.

Про це на брифінгу повідомив представник ГПУ Владислав Куценко, пише з посиланням на «Укрінформ» «Слово і Діло».

«Після завершення процедурних моментів, пов'язаних із сьогоднішнім рішенням парламенту, відповідно до частини 3 статті 9 Закону України «Про прокуратуру», обов'язки генерального прокурора буде виконувати перший заступник генерального прокурора Севрук Юрій Григорович», – роз’яснив Куценко.

У засобах масової інформації прізвище Севрука асоціюють із протистоянням команді Давида Сакварелідзе. Зокрема, саме Севрук влітку 2015 року був ініціатором службового розслідування проти Сакварелідзе. Останнього тоді звинуватили в порушенні порядку та термінів під час підготовки до тестування кандидатів на посади в місцевих прокуратурах. Також Севрук закидав Сакварелідзе непрозорий відбір виконавців підготовки тестів.

Революції в ГПУ після відставки Шокіна не будеПолітолог прокоментував інформацію про те, що Верховна Рада звільнила Шокіна, але напередодні генпрокурор вільнив Давида Сакварелідзе.

Поза лаштунками ж говорили про те, що це службове розслідування – не що інше, як помста Сакварелідзе за намагання реформувати ГПУ. Саме це в листопаді минулого року стало причиною звернення низки громадських організацій, у тому числі Transparency International, до генпрокурора Шокіна з вимогою виключити Севрука зі складу конкурсної комісії з відбору членів Антикорупційної прокуратури.

Нагадаємо, сьогоднішнє рішення про відставку генпрокурора Віктора Шокіна в Раді підтримали 289 народних депутатів. Перед тим, як піти з посади, Шокін встиг звільнити з органів ГПУ свого заступника й за сумісництвом прокурора Одеської області Давида Сакварелідзе нібито за порушення прокурорської етики.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: