У США прокоментували можливість обміну Савченко

Читать на русском
Сьогодні стало відомо, що Москва проводить консультації зі США про можливий обмін Савченко на групу росіян, в тому числі на торговця зброєю Віктора Бута та постачальника кокаїну Костянтина Ярошенка.
Посольство США в Москві

Влада США не розглядає варіант обміну засудженої української льотчиці Надії Савченко на росіян Костянтина Ярошенка та Віктора Бута, які відбувають покарання в США.

«Ми не розглядаємо такої можливості», – заявив російському «РБК» офіційний представник посольства США в Москві Вілл Стівенс.

Сьогодні стало відомо, що Москва проводить консультації з владою США про можливий обмін Савченко на групу росіян, в тому числі на торговця зброєю Віктора Бута та постачальника кокаїну Костянтина Ярошенка.

Нагадаємо, що пілот Костянтин Ярошенко був заарештований у Ліберії, а в підсумку засуджений до 20 років ув'язнення за звинуваченням у контрабанді кокаїну на суму $100 млн. Термін відбуває в США.

Бойовик, який затримав Савченко: коли загинули журналісти, вона вже була в полоніБойовик «ЛНР», який брав участь в затриманні Надії Савченко, заявив, що вона вже була в полоні, коли стався обстріл російських журналістів під Луганськом.

Віктор Бут був висланий із Таїланду в США, де був засуджений на 25 років за постачання зброї повстанцям з организації Революційних збройних сил Колумбії (FARC), визнаних Вашингтоном терористичною організацією.

Як повідомлялося раніше, 22 березня Донецький міський суд Російської Федерації визнав українську льотчицю Надію Савченко винною в причетності до обстрілу, в результаті якого загинули російські журналісти, й засудив її до 22 років колонії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: