Сакварелідзе прокоментував своє звільнення

Читать на русском
Колишній заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе розповів, за що був звільнений із Генеральної прокуратури України.
Давид Сакварелідзе

Заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе прокоментував своє сьогоднішнє звільнення.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це він заявив під час прес-конференції в Українському кризовому медіа-центрі.

«Формальним приводом для цього стало грубе порушення мною прокурорської етики. Я хочу відкрито заявити: так, я порушив прокурорську етику. Але саме в їхньому розумінні цього терміну. В чому ж полягає їхнє розуміння порушення прокурорської етики? Це злодійство, це корупція та кругова порука. Так, таку етику я порушив і завжди порушуватиму. З першого дня призначення на посаду я займався постійною боротьбою саме з цими «правилами етики». Головне завдання, яке було поставлене мені особисто Президентом України, – викорінити цю кланову та корупційну прокурорську етику в Україні», – заявив Сакварелідзе.

За його словами, приводом для звільнення стала заява народних депутатів із сумнівним і кримінальним минулим.

Верховна Рада звільнила ШокінаЗа звільнення Віктора Шокіна з посади генерального прокурора України проголосували 289 народних депутатів.

Сакварелідзе також прокоментував порушення кримінальних проваджень проти своїх колег. «Така атака на мене а на мою команду – сигнал про те, що справжні реформи в Україні не потрібні правлячій верхівці. І це факт», – сказав Сакварелідзе.

Про свої подальші плани екс-заступник генпрокурора сказав, що продовжить свою громадську діяльність і буде продовжувати боротьбу за справедливість «разом із братами-українцями».

Нагадаємо, сьогодні Віктор Шокін звільнив Давида Сакварелідзе з ГПУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: