Революції в ГПУ після відставки Шокіна не буде

Читать на русском
Політолог проаналізував ситуацію, яка склалася в Генпрокуратурі, та припустив, як будуть розгортатися події далі.
Володимир Фесенко

У відкритій війні ГПУ необхідно було «прибрати» обидві сторони конфлікту.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог, директор Центру політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко, аналізуючи інформацію про те, що Верховна Рада відправила у відставку Віктора Шокіна, але напередодні генпрокурор звільнив Давида Сакварелідзе.

«Звільнення Сакварелідзе – це факт помсти. Шокін розумів, що він іде, й наостанок вирішив прибрати тих людей, які створили йому проблеми. З його боку це очевидна помста за справу «діамантових прокурорів», за те, що «чужинці» намагалися порушити сформований порядок. Події після 24 березня стали останньою краплею в цій відкритій війні. І після того, що сталося в останні дні, малоймовірно, що Сакварелідзе повернеться до ГПУ», – вважає Фесенко.

На його думку, доля Шокіна була вирішена раніше, а після 24 числа вона була визначена наперед.

«Жодної революції після відставки Шокіна очікувати не варто через те, що «революціонерів» на посаду генпрокурора немає. Другий момент у тому, що зараз важливо «обрубати» повноваження ГПУ, а не просто змінити людей. Це може бути більш дієвим кроком», – міркує політолог.

«Новий генпрокурор має бути перехідною фігурою. Звичайно ж, є ймовірність, що будуть гальмувати, імітувати цей процес. Якщо призначать в. о., це буде консервацією шокінських порядків і конфлікту навколо Генпрокуратури. Виконувач обов'язків – не вирішення проблеми», – проаналізував ситуацію Володимир Фесенко.

Відзначимо, що за відставку Шокіна проголосували 289 народних депутатів.

Нагадаємо, ще 19 лютого Петро Порошенко вніс до Верховної Ради подання на звільнення генпрокурора Віктора Шокіна.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: