Італія відкрила небо для України

Читать на русском
До цього було обмеження 55 частот на тиждень і всі частоти з української сторони були роздані.

Італія зняла всі обмеження щодо частот авіаційного з'єднання з Україною, фактично запровадивши режим «відкритого неба».

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook партнер юридичної фірми «Анте» Андрій Гук, повідомляє «Слово і Діло».

«Італія фактично відкрила небо з Україною й зняла всі обмеження щодо частот і кількості перевізників», – пише він.

За його словами, до цього було обмеження 55 частот на тиждень і всі частоти з українського боку були роздані.

Цю новину підтвердили й у прес-службі Мінтрансу. «Італія надіслала листа про намір задовольняти всі заявки українських авіакомпаній у будь-якому обсязі без обмежень за частотами», – пояснюють у Мінтрансі.

«Закрите» небо: до чого призведуть авіасанкції проти Росії?Україна ввела санкції проти Російської Федерації, які включають у себе обмеження повітряного простору для низки російських авіакомпаній, у тому числі «Аерофлоту». У відповідь, російський уряд ввів у дію «дзеркальні заходи».

Однак у Міністерстві також підкреслили, що поки не можна говорити про «відкрите небо», тому що це поки ніяк не впливає на міжурядову угоду. «Йдеться про частоту польотів, а питання зняття обмежень щодо кількості перевізників не обговорювалося», – пояснили у відомстві.

Раніше повідомлялося, що вступ у дію угоди про відкрите небо зі США дає дозвіл будь-яким українським перевізникам здійснювати авіаперельоти в будь-яку точку як України, так і Сполучених Штатів.

Нагадаємо, що втрати російських аеропортів від закриття авіасполучення з Україною та Єгиптом, а також обмеження польотів до Туреччини досягли 75 млн доларів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: