Бойовики розгорнули «Гради» поруч із лінією розмежування – розвідка

Читать на русском
Незаконні збройні формування порушили домовленості щодо відведення важкої зброї від лінії розмежування.

Бойовики так званої «Донецької народної республіки» розгорнули реактивні системи залпового вогню «Град» поруч із лінією розмежування.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу департаменту Головного управління розвідкою Міністерства оборони України.

«У готовності до застосування перебувають підрозділи реактивної артилерії противника. На західній околиці Мінерального розгорнуто реактивну артилерійську батарею 122-мм РСЗВ «Град» 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ», – йдеться в повідомленні.

За словами представників ГУР, Україна надала цю інформацію спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ. Також розвідка стверджує, що бойовики, крім «Градів», вивели на бойову відстань танки та САУ.

Російські війська готують підґрунтя до наступальних бойових дій – розвідкаБойовики планують обстріляти сили АТО для виклику вогню у відповідь, щоб мати підстави для початку наступу на ВСУ.

«Українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність 122-мм РСЗВ «Град», САУ та танків у районі Донецьк», – зазначають у ГУР.

Нагадаємо, вчора, 28 березня, проросійські бандформування використали ствольну артилерію калібру 152 мм, заборонену Мінськими домовленостями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: