Поразка в Кривому Розі може зруйнувати «Самопоміч» як партію

Читать на русском
Володимир Цибулькополітолог

Від самого початку з боку «Самопомочі» вибір Семенченка кандидатом на роль мера міста був помилкою.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Володимир Цибулько, аналізуючи результати виборів у Кривому Розі, згідно з якими Юрій Вілкул здобуває перемогу.

«Для «Самопомочі» будь-яка зміна кандидата означала здачу опоненту міста від самого початку. Для чого вони пішли на такий розмін, невідомо й складно пояснити. Принаймні, варто було хоча би демократичним силам домовитися й висунути єдиного кандидата. Тоді в Семенченка хоча би був шанс вийти до другого туру», – розмірковує Цибулько.

Черговий договірняк: політики відреагували на результати виборів у Кривому РозіЧому Кривий Ріг знову обрав Вілкула? Українські політики прокоментували результати виборів мера.

Як зауважив експерт, ставка на Семена Семенченка була помилковою.

«Наразі «Самопомочі» потрібно розібратися в лавах своєї партіїї, з цих результатів – потрібно зробити жорсткі висновки, інакше почнеться внутрішня руйнація. Така поразка та постійні демарші в Раді можуть зруйнувати партію та позбавити її довіри виборців», – вважає він.

За його словами, для демократів тут великого уроку немає, а щодо самої «Самопомочі», то до партії виникає дуже багато запитань.

Нагадаємо, минулого разу Вілкулу знадобилося два тури для перемоги, а виборці заявили, що результат був забезпечений за рахунок системних порушень на низці дільниць.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: