«НФ» придумав, як виторгувати у «БПП» широкий пакет посад

Читать на русском
Петро Олещукполітичний експерт

«НФ» скористається тим, що «БПП» перед поїздкою Президента до США потрібно вирішити питання з формуванням коаліції та прем'єром.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт Петро Олещук, аналізуючи інформацію про те, що Гройсман хоче сформувати нову коаліцію цього тижня.

«Незабаром відбудеться поїздка Порошенка до США й зараз позиція «НФ» якраз цим і пояснюється. Президентський цейтнот надає їм деякі можливості й шанси в цій ситуації. Вони намагатимуться щось виторгувати додатково», – міркує Олещук.

За його словами, зараз «НФ» потрібен ширший пакет посад, який гарантуватиме, що оточення Яценюка не втратить свої джерела доходу.

Крім того, як зазначив експерт, зараз стоїть питання відставки Шокіна.

Чому Садовий вирішив пожертвувати участю «Самопомочі» в коаліції? ЕкспертПолітолог прокоментував інформацію про те, що з фракцією «Самопомочі» не вдається домовитися про участь у коаліції.

«Є три варіанти. Перший – Шокін залишається далі на якийсь час і питання затягується. Другий варіант – Шокін іде й призначається в. о. Севрук, цілком зручна кандидатура – той же Шокін, але молодший. Третій варіант – призначення Столярчука, але буде проблема з його твердженням», – вважає політолог.

Щодо голосування та формування коаліції, то до від'їзду Порошенка до США навряд чи встигнуть сформувати нову коаліцію.

«Можливо, коаліцію просто оголосять напередодні поїздки, але це аж ніяк не означатиме формування уряду», – проаналізував Петро Олещук.

Раніше у «НФ» повідомили, що готові підтримати Володимира Гройсмана на посаду прем'єр-міністра за певних умов. «Фронтовики» претендують на збереження за собою МВС, Мін'юсту та отримання крісла спікера Ради для Андрія Парубія.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: