Теракт у Пакистані: кількість жертв зросла

Читать на русском
Вчора, 27 березня, в пакистанському місті Лахор талібанські терористи-смертники вчинили теракт.

27 березня терористи збройного угруповання «Джаамат-уль-Ахрар», яке є частиною «Талібану» в Пакистані, вчинили теракт у місті Лахор.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на агентство AFP.

За інформацією ЗМІ, внаслідок теракту загинуло 72 людини, 29 з яких – діти. Як стверджують терористи, теракт був направлений проти християн, втім, за даними місцевої поліції, більшість загиблих були мусульманами.

«Ми провели атаку в Лахорі й християни були нашою ціллю», – заявив представник збройного угруповання «Джаамат-уль-Ахрар» Ехансулла Ехсан.

Турчинов пов’язав брюссельські теракти з активністю Путіна в СиріїСекретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов простежив опосередкований зв’язок між російської воєнною кампанією в Сирії та терактами в Європі.

Офіційні дані повідомляють про 233 особи, що отримали поранення внаслідок теракту. Раніше ЗМІ заявляли про понад 300 поранених.

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун назвав цей теракт «жахливим». «Генеральний секретар закликає, щоб винні у скоєнні цього жахливого терористичного акту швидко були притягнуті до відповідальності, відповідно до зобов'язань у сфері прав людини», – йдеться в повідомленні ООН.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: