Захист оскаржив вироки Сенцову та Кольченку

Читать на русском
Адвокат Олега Сенцова та Олександра Кольченка подав касаційну скаргу до Верховного суду Росії.
Сенцов і Кольченко

Адвокат українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка подав касаційну скаргу до Верховного суду РФ.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «ТАСС».

«Ми направили до Верховного суду РФ касаційну скаргу на вирок Сенцову та Кольченку», – заявив адвокат українців Дмитро Дінзе.

Адвокат заявив, що захист не влаштовує вирок у повному обсязі, й у рамках вироку був оскаржений практично кожен його пункт. За словами Дінзе, скарга узгоджена з російським омбудсменом.

Сенцова в Росії засудили до 20 років колоніїУкраїнського режисера на суді в Ростові-на Дону засудили до 20 років ув'язнення за «створення терористичної організації» та 2 теракти.

«Сенцова потрібно виправдати, злочину він не скоював», – резюмував адвокат.

Нагадаємо, в серпні 2015 року Сенцов і Кольченко були незаконно засуджені російським судом. Олег Сенцов засуджений до 20 років позбавлення волі в колонії суворого режиму за «створення в Криму терористичної групи та організацію підпалу офісів місцевого відділення партії «Єдина Росія» та організації «Російська громада Криму», Олександра Кольченко – до 10 років «за співучасть у терористичному акті». У листопаді Верховний суд РФ ухвалив залишити без змін вирок Сенцову й Кольченку.

В лютому стало відомо, що Олег Сенцов направлений етапом відбувати покарання в Якутії. Олександр Кольченко, як і передбачалося, їде в Челябінськ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: