Яценюк все ще вважає, що може залишитися прем'єром

Читать на русском
Арсеній Яценюк заявив, що серед вирішення урядової кризи все ще є варіант з його прем'єрством.

Очільник Кабінету міністрів України Арсеній Яценюк нагадав, що серед варіантів вирішення урядової кризи є його прем'єрство.

Про це він заявив у «10 хвилинах із прем'єр-міністром» у неділю, 27 березня, повідомляє «Слово і Діло».

За словами Яценюка, він готовий прийняти будь-яке рішення Верховної Ради щодо свого майбутнього, проте знову нагадав про можливість залишитися прем'єром.

«Або поповнення новими членами уряду, або формування нової коаліції в конституційний спосіб, новий прем'єр-міністр, внесений Президентом, новий Кабінет міністрів і нова програма», – припускає прем'єр.

У «БПП» назвали кількість нардепів, готових голосувати за прем'єрство ЯреськоНардеп Борислав Розенблат заявив, що за кандидатуру в прем'єри міністра фінансів Наталії Яресько готові проголосувати 170 парламентарів.

Він зазначив, що готовий до дискусії з будь-ким із коаліційних партнерів та в будь-якому форматі переговорів. «Але відповідальні коаліційні рішення повинні ухвалюватися в рамках коаліції: ясно та прозоро перед нашим суспільством і з чесною та професійною аргументацією», – зазначив Яценюк.

На переконання чинного прем'єра, єдиним неприйнятним для України варіантом є дострокові парламентські вибори, а також тимчасовий уряд і паралізована виконавча влада. Яценюк закликав відмовитися від дострокових виборів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: