Шокін знову пішов на лікарняний

Читать на русском
Напередодні розгляду Верховною Радою заяви Віктора Шокіна про відставку з посади генерального прокурора, очільник ГПУ раптово захворів.
Віктор ШокінФото: Коммерсант

Напередодні розгляду Верховною Радою заяви Віктора Шокіна про відставку очільник ГПУ раптово захворів.

Інформацію про те, що Шокін раптом став погано себе почувати та покинув робоче місце, підтвердили і в ГПУ, втім, не уточнивши факт виходу генпрокурора на офіційний лікарняний, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Лівий берег».

Джерела видання розповіли, що поки Шокін перебуватиме на лікарняному, його т. в. о. Юрій Севрук може звільнити заступника генерального прокурора Давида Сакварелідзе, який останнім часом неодноразово звинувачував керівництво ГПУ в саботажі реформи прокуратури.

Чи звільнить Рада Шокіна? У ГПУ назвали три варіанти розвитку подійЄдина кандидатура, яка на сьогодні розглядається ГПУ на посаду генерального прокурора – діючий генпрокурор Віктор Шокін.

Щодо відставки Шокіна, яку завтра зобов'язаний задовольнити парламент, то, за інформацією джерел в Адміністрації Президента, відправити генпрокурора на пенсію не вдасться через брак мінімальної кількості голосів.

«Набереться 208-220 голосів», – сказав співрозмовник видання з АП. Відповідальність за зрив голосування нестиме кожна фракція, яка недодасть голосів, у тому числі президентська «БПП».

Епопея з відставкою Віктора Шокіна триває менше, ніж із відставкою Яценюка, однак суті це не змінює: вже місяць заява генерального прокурора припадає пилом у парламенті. За цей час у Генпрокуратурі відбулося кілька скандалів, під стінами ГПУ та АП збиралися мітинги громадських активістів, які вимагали негайної відставки Шокіна.

Заяву керівника Генеральної прокуратури України про відставку Верховна Рада розгляне у вівторок, 29 лютого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: