Рада визначить принципи автономії Криму спеціальним законом

Читать на русском
Два відповідих законопроекти, один з яких торкається змін до Конституції України, входять до програми дій нового уряду на найближчий час.

Верховна Рада України має намір на законодавчому рівні закріпити принципи Кримської автономії на основі самовизначення націй.

Про це заявив глава Междлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, пише прес-служба «БПП», повідомляє «Слово і Діло».

«І там ми маємо намір закріпити принципи Кримської автономії, яка створюється на основі права корінного народу на самовизначення», – зазначив Чубаров.

Це входить до програми дій нового уряду на найближчий час.

За словами Чубарова, до програми уряду включені два законопроекти. Перший закон стосується статусу кримськотатарського народу в Україні. Другий закон стосується змін і доповнень до 10-го розділу Конституції України, який називається Автономна Республіка Крим.

«Ми зі свого боку максимально готуємося до періоду деокупації Криму. Набагато раніше, ніж хочеться комусь у Кремлі. Набагато раніше!», – підкреслив Чубаров.

Він також закликав світову спільноту не забувати про порушення прав людини в окупованому Криму.

Як уряд допомагає переселенцям із Донбасу та Криму?Слово і Діло підбило проміжні підсумки підтримки державою тимчасово переміщених осіб з окупованого Криму та зони АТО.

Сьогодні стало відомо, що україномовна всеукраїнська суспільно-політична літературна газета «Кримська світлиця» переїжджає з окупованого Росією півострова в Київ.

Як повідомлялося раніше, учасники блокади Криму, об'єднані в громадську організацію «Аскер», з 28 березня починають спільне патрулювання з Державною прикордонною службою України контрольних пунктів в'їзду/виїзду на кордоні з тимчасово окупованою територією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: