Кандидат, комбат і депутат: як Семен Семенченко виконує свої обіцянки?

Читать на русском
Народний депутат України й колишній командир батальйону «Донбас» Семен Семенченко на виборах мера Кривого Рогу набрав 10 відсотків голосів.
Семен Семенченко

Вчора в Кривому Розі відбулися вибори мера. Кандидат від «Самопомочі», народний депутат і колишній командир батальйону «Донбас» Семен Семенченко «впевнено» програв боротьбу за мерське крісло Юрію Вілкулу.

І поки українська спільнота заявляє про чергову «зраду» та «злив» «Самопоміччю» Кривого Рогу, ми продовжуємо проводити аналіз відповідальності українських політиків.

На сьогоднішній день нами зареєстровано 59 обіцянок Семенченко, 7 з яких є невиконаними.

11 грудня 2014 року Семенченко заявив, що фракція «Самопомочі» не голосуватиме за програму дій уряду без внесення до неї змін, зокрема розширення витрат на оборону до 5% ВВП України. В підсумк, за програму Кабміну без внесених змін віддали свої голоси 27 нардепів від «Самопомочі».

13 квітня 2015 року в ексклюзивному інтерв'ю ІА «Слово і Діло» народний депутат України Семен Семенченко запевнив, що фракція партії «Самопоміч» залишатиметься в коаліції. Однак 18 лютого цього року партія Садового заявила про вихід із парламентської більшості.

26 серпня 2015 року Семенченко пообіцяв, що спільно з депутатами з фракції «Самопомочі» ініціює відновлення роботи Слідчої комісії з Іловайської трагедії. Однак до кінця року він не подав жодного відповідного законопроекту.

Більша половина обіцянок Семенченко (33) мають на сьогодні статус «у процесі виконання».

З них головними, на нашу думку, є обіцянки домогтися ухвалення закону про спеціальний збір за відтермінування призову на військову службу під час часткової мобілізації та не допустити проведення спільних патрулів Збройних сил України, Росії й терористів на кордоні.

Також 16 березня 2015 року Семенченко пообіцяв, що війна на Донбасі завершиться перемогою України.

6 травня 2015 року нардеп заявив, що разом із колегами буде домагатися ухвалення постанови Кабінету міністрів про передачу Національній гвардії озброєнь від Міністерства оборони на постійній основі.

21 серпня 2015 року він запевнив, що фракція «Самопомочі» голосуватиме проти внесення змін до Конституції щодо децентралізації.

Уже в січні цього року Семенченко пообіцяв зробити все для того, щоб домогтися звільнення Андрія Іванова.

Виконаних обіцянок у Семенченка 19. 3 з них є програмними обіцянками «Самопомочі».

Сам же Семенченко, як і обіцяв, виклав в Facebook матеріали розслідування Іловайської трагедії. Також американські інструктори, як і було обіцяно, зайнялися навчанням українських добровольців.

Також нардеп ініціював законопроект про діяльність військових капеланів і створення слідчої комісії з розслідування військових дій у зоні АТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: