Чергове підвищення: що потрібно знати про нові правила розрахунку за газ

Читать на русском
Зниженню підлягає норма споживання для тих споживачів, які не мають приладів обліку з 6 куб. м/міс., до 4,4 куб. м/міс. на особу.

Квітневе підвищення ціни на природний газ супроводжується запровадженням абонентської плати за використання газових комунікацій.

Про це пише агентство «Інфінсервіс», повідомляє «Слово і Діло».

З 1 квітня платіж за газ буде складатися з двох частин. Перша частина буде залежати від обсягу спожитого газу, друга частина буде фіксованою, плата за якою буде абонентським платежами споживача «за доступ до потужності» газопроводу.

Абонентський платіж матиме розмір залежно від типу споживання – 17 грн для абонентів, що використовують тільки газові плити, і 29 грн для тих, хто користується газовим котлом для опалення.

Серед змін можна виділити й зниження норми споживання для тих споживачів, які не мають приладів обліку з 6 куб. м/міс., до 4,4 куб. м/міс. на особу.

Відзначимо, що Кабмін досі не ухвалив рішення про підвищення тарифів на газ для населення з 1 квітня через відсутність політичного рішення з цього питання.

Абонплата за газ: європейська практика чи газове лобі? ЕкспертЕксперти поділились міркуваннями з приводу того, як зміняться рахунки з настанням холодів та кому вигідна абонплата за газ, яку запроваджують для всіх українців із квітня 2016 року.

Нагадаємо, що, згідно з меморандумом між Україною та Міжнародним валютним фондом, підписаним на початку 2015 року, пільгова ціна природного газу для населення (використання до 1200 куб. м/міс.) Має бути піднята з 50% до 75% імпортного паритету. Або з 3,6 тис. грн до 5,5 тис. грн за тисячу куб. м.

Як повідомлялося раніше, ЄБРР поповнить поновлювану кредитну лінію на закупівлю газу для проходження опалювального сезону 2016/17 в Україні в разі необхідності.

Генеральний директор «ДТЕК» Максим Тимченко раніше заявляв, що за умови сприятливого інвестиційного клімату Україна має всі шанси відмовитися від імпорту газу через 10 років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: