Суддів, через яких звільнили учасника розстрілу Майдану, притягнуть до відповідальності – Горбатюк

Читать на русском
Ростислав Заворотний, якого підозрюють у видачі зброї зі складів МВС для силового розгону Євромайдану, вночі вийшов на свободу.

В ніч проти 27 березня на волю із Лук’янівського слідчого ізолятора був випущений Ростислав Заворотний, котрого підозрюють у видачі зброї зі складів МВС для силового розгону Євромайдану у 2014 році.

Про це з посиланням на «112 Україна» повідомляє «Слово і Діло».

Зокрема, журналісти бачили, як Заворотний вийшов із СІЗО та зустрівся з рідними. Спілкуватися з пресою вони відмовилися.

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"
Турчинов пообіцяв знайти винних у масових вбивствах в Києві 18 та 20 лютого 2014 рокуСказано 25 лютого 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Згідно закону, термін утриманні Заворотного під вартою сплив сьогодні, а оскільки суди майже 3 місяці передавали його справу один одному, утримання під вартою не було продовжене.

Начальник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк уже заявив, що ГПУ підготує у Вищу кваліфікаційну комісію суддів України подання про притягнення до відповідальності суддів, що затягували справу учасника силового розгону Майдану.

Нагадаємо, 10 лютого Горбатюк заявив, що Генпрокуртура направила до суду обвинувальні акти проти трьох колишніх «беркутівців».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: