Кривий Ріг сьогодні обирає мера

Читать на русском
У Кривому Розі, що в Дніпропетровській області, сьогодні проходять позачергові вибори міського голови.

У місті Кривий Ріг Дніпропетровської області сьогодні відбуваються позачергові вибори міського голови.

Попри те, що у виборах беруть участь 15 кандидатів, прогнозується що основна боротьба точитиметься між Семеном Семенченком та Юрієм Вілкулом, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

Більшість із кандидатів – самовисуванці, однак є і представники таких партій, як «Самопоміч», «УКРОП», «Сила людей», «Народний контроль» та «Партія простих людей». Зокрема, жителям Кривого Рогу доведеться обирати з-поміж таких кандидатів: Юрій Вілкул, Семен Семенченко, Світлана Сова, Яна Беркут, Олег Бойченко, Інна Іванченко, Микола Колесник, Олег Косяк, Олексій Кривенко, Олександр Крижов, Ігор Левицький, Олександр Натаров, Наталя Новицька, Василь Сердюков, Ярослав Шрам.

Додамо, що вибори в місті відбуваються за двотуровою системою, і в разі ненабрання жодним із кандидатів 50% голосів виборців, буде оголошений другий тур.

«Самопоміч» судитиметься з ЦВК у Європейському суді з прав людиниКиївська міська організація об’єднання «Самопоміч» подала до Європейського суду з прав людини позов проти Центрвиборчкому через недотримання на виборах гендерної квоти.

За словами одного з кандидатів – Семена Семенченка, його опонент Юрій Вілкул має значну підтримку в місті, однак вона не сягає 50%, тож у разі оголошення його переможцем у першому турі Семенченко обіцяє «новий Майдан» у Кривому Розі. «У випадку, якщо це буде зроблено, ми маємо справу з тотальною фальсифікацією результатів виборчого процесу», – заявив він.

Як повідомляють ЗМІ, уже зареєстровані перші порушення, зокрема, у лікарнях, де пацієнти отримали більше виборчих бюлетенів, ніж кількість виборців у списках на цих спецдільницях.

Нагадаємо, на місцевих виборах у жовтні 2015 року в Кіровограді в другому турі переміг Юрій Вілкул, однак представники «Самопомочі» поразки свого кандидата не визнали й домоглися повторних виборів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: