Карта АТО: ситуація на сході України станом на 27 березня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 27 березня 2016 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Ситуація в зоні проведення АТО залишається складною та характеризується як така, що має тенденції до загострення. За попередню добу проросійські збройні формування 44 рази відкривали вогонь по силам АТО. У порівнянні з добою раніше, окрім мінометів заборонених Мінськими угодами калібрів, бойовики вперше за тривалий час збройного протистояння знову застосували вогонь ствольної артилерії.

Обстріли

Незважаючи на чотири вогневі удари ворога з калібру 122 міліметри, бійці Збройних Сил України в районі Зайцевого та Майорська змогли втримати оборону.

Одним із найпомітніших населених пунктів на мапі бойових дій на Донецькому напрямку залишається Авдіївка. Тут, незважаючи на використання цілого арсеналу озброєння, ворогу вибити сили АТО із займаних позицій не вдалося.

Бандитські угрупування також зосередили вогонь в районах населених пунктів Луганське, Новгородське, Майорськ, Зайцеве, Ленінське, Піски, Опитне, Широкине, Троїцьке, Мар’їнка.

На Луганському напрямку, використовуючи стрілецьку зброю, бойовики спробували штурмом узяти позиції одного з опорних пунктів Збройних Сил поблизу населеного пункту Нижнє Тепле. Завдяки впевненим діям українських воїнів позиції сил АТО залишилися за нами, а ворог отримав вогонь у відповідь та відступив.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: