Єдиний підозрюваний у видачі зброї «тітушкам» може вийти на свободу

Читать на русском
Якщо сьогодні в суді не розглянуть справу підозрюваного в справі видачі зброї зі складів МВС для розгону Майдану його відпустять з-під варти.

У ніч на 27 березня з-під варти можуть звільнити Заворотного, який є єдиним затриманим підозрюваним у справі про незаконну передачу зброї МВС «тітушкам» для розгону Майдану.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Українську правду.

Як повідомляється, для розгляду справи суд мав три місяці, але цього не було зроблено. У підсумку, в суботу, 26 березня останній день до закінчення строку утримання під вартою.

Організація «Євромайдан SОS» вважає, що Апеляційний суд Києва навмисно затягував справу і майже три місяці визначав його підсудність.

У ГПУ розповіли, хто керував «Беркутом» під час ЄвромайдануГенпрокуратура зібрала достатню доказову базу проти колишніх бійців спецпідрозділу МВС «Беркут», у тому числі колишнього командира Дмитра Садовника.

«Суддя Жмуть може розглянути цю справу і продовжити утримання під вартою Заворотного. Але відмовилася розглядати цю справу в суботу. Хоча сам факт того, що до закінчення строку тримання під вартою залишився один день повинен бути прямою підставою для швидкого призначення судового засідання і забезпечення явки всіх учасників процесу», - кажуть в організації.

«Це саме та справа, по якій проходять співробітники МВС, які на виконання злочинних наказів екс-міністра Захарченко видали міліціонерам і «тітушкам» більше 1500 одиниць автоматів АК74У і майже 800 тис. патронів до них», - повідомили в «Євромайдан SОS».

Раніше Генпрокуратура і СБУ вже заявляли про виявлення зброї, з якої вбивали протестуючих під час Революції Переваги.

За їх словами, були виявлені фрагменти 23 одиниць вогнепальної зброї. За результатами експертизи СБУ, ідентифіковано 12 з 23 одиниць зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: