Чи розміняють США федералізацію України на Донбас і Крим? Екс-посол США

Читать на русском
Адміністрація президента США Барака Обами не погодиться на федералізацію України в обмін на вирішення питання війни на Донбасі.

Колишній американський посол Джон Хербст вважає, що США не погодяться на федералізацію України задля вирішення питання конфлікту в Донбасі і в Криму.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Цензор.НЕТ.

Хербст підкреслив, що довіряє заявам діючої американської влади з приводу України.

«Ми вважаємо, що Україна повинна мати суверенітет і територіальну цілісність на Донбасі, і в Криму», - сказав він.

При цьому, екс-посол наполіг, що РФ повинна повернути Україні Крим і Донбас за будь-яких умов.

Також, як зазначив Хербст, адміністрація Обами неодноразово заявляла, що немає ніякого зв'язку між нашою дипломатією щодо Сирії і нашою дипломатією щодо України.

Додамо, що після візиту в Москву і переговорів з керівництвом РФ Державний секретар США Джон Керрі заявив, що президент Барак Обама готовий зняти санкції з Росії лише в тому випадку, якщо всі положення мінських угод по Україні будуть виконані.

Раніше, член Конгресу Сполучених Штатів Америки Лоретта Санчес заявила про допомогу Україні в сфері безпеки кордонів, а також про підтримку в деокупації своєї території.

Також, Представник США в ООН Саманта Пауер повідомила, що США не стануть змінювати свого ставлення до російської агресії в Україні в обмін на прогрес у вирішенні питання Сирії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: