Чи ризикне РФ влаштувати відкриті бої на Донбасі після виведення військ із Сирії? Експерт

Читать на русском
Олег Кокошинськийексперт з питань безпеки

Будуть провокації, ситуація жеврітиме, але на відкриту військову агресію Путін не піде.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив експерт з питань безпеки Олег Кокошинський, аналізуючи дані української розвідки про те, що РФ може перекинути свої війська із Сирії на Донбас та готується до нової ескалації конфлікту.

«В умовах нашої політичної, економічної кризи використання таких гібридних варіантів є цілком логічним для тактики РФ. Щодо військового компоненту, то напруга залишається, оскільки Путіну не вдалося виконати свої плани, й окрім двох корпусів, що діють на Донбасі, створено вже й третій. А останній конвой також є свідченням посилення військової ситуації з боку РФ», – розповідає експерт.

За його словами, певною мірою Сирія була заміною України, й того, що Путін зараз може повернутися до свого початкового плану, виключати не можна.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що Україна переможе у війні на Донбасі за рахунок підтримки народуСказано 18 червня 2014 р.Статус обіцянки: Архів

«Однак, враховуючи всю ситуацію, на відверту війну та агресію Путін не зважиться, тому що це викличе адекватну відповідь Заходу. Це провокація, чергова демонстрація сили, яка залишиться на такому етапі, оскільки питання про продовження санкцій залишається на порядку денному. Путін діє комплексно, але зараз навряд чи надасть перевагу військовому компоненту, де він вже певною мірою програв», – вважає Олег Кокошинський.

Як повідомлялося раніше, в США припускали, що виведення основної частини російського контингенту із Сирії може становити загрозу для відновлення бойових дій на Донбасі.

Додамо, що два роки тому Президент України Петро Порошенко запевнив, що Україна переможе у війні на Донбасі за рахунок підтримки народу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: