Яресько може відмовитися працювати в Кабміні Гройсмана

Читать на русском
Політолог припустив, чи погодиться глава Мінфіну Наталія Яресько працювати в новому складі уряду.
Олександр Леонов

У ситуації, що склалася, є причини, через які Яресько може відмовитися працювати в новому уряді.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів виконавчий директор Центру прикладних політичних досліджень «Пента», політолог Олександр Леонов, аналізуючи заяву Володимира Гройсмана про те, що з приводу роботи глави Мінфіну Наталії Яресько в новому уряді потрібно проводити консультації.

«Питання в тому, чи погодиться сама Яресько залишитися в уряді після всіх цих подій. Друге питання: наскільки для неї можуть бути комфортними нові призначення? За деякою інформацією, главою Фіскальної служби може бути призначена Южаніна, з якою в Яресько не дуже добре склалися стосунки. Тому це комплексне питання», – розповів політолог.

Крім того, дуже рідко люди, які включаються до загальних перегонів – а Яресько включилася в останній момент – можуть залишатися на своїх позиціях.

«Тим більше, з огляду на її заяви про відсутність прем'єрських амбіцій, а вже через пару днів повідомлення про готовність формувати технократичний уряд», – підкреслив експерт.

«Постає питання: а що ж це було і чому раніше вона мовчала? Це завдало удару по переговорах. Можливо це було зроблено не без впливу Яценюка, оскільки ця заява зіграла не стільки на користь Яресько, скільки на руку Яценюку. Таким чином була внесена незрозумілість у загальний хід переговорів», – проаналізував ситуацію Олександр Леонов.

Додамо, що рівень відповідальності Наталії Яресько становить 57%. Глава Мінфіну дотримала слова й виконала обіцяне в 17 випадках. Ще 11 її обіцянок отримали статус «у процесі», 2 – залишаються невиконаними.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: