У «Самопомочі» назвали реальну причину виходу з коаліції

Читать на русском
Представники Самопомочі та Батьківщини прокоментували невиконані обіцянки своїх лідерів про невихід фракцій із коаліції.
Руслан Сидорович

Народний депутат від фракції «Самопомочі» Руслан Сидорович відповів на запитання «Слова і Діла» про невиконану обіцянку свого лідера щодо невиходу фракції зі складу парламентської більшості.

Нардеп дав пояснення в ефірі ток-шоу «Право на владу» на телеканалі «1+1».

Сидорович повідомив, що заява Олега Березюка про невихід фракції з коаліції на той момент прив’язувалася до конкретної ситуації, яка існувала на кінець 2015 року.

«Для нас практично передостанньою краплею був Бюджет, який о пів на першу ночі був внесений і через дві години у зґвалтований спосіб парламент його проголосував, цього кота в мішку, хоча є чітко визначена законодавством процедура – 15 вересня він має бути внесений, має бути розглянутий прозоро, тому що це питання публічних коштів», – сказав Сидорович.

«Потім відбулася ця ганебна ситуація 16 лютого, коли майже всі фракції коаліції визнали, що Яценюк має піти у відставку, а парламент спочатку дав 245 голосів за оцінку уряду, а потім депутати просто починають втікати із зали, коли ставиться запитання про недовіру до уряду», – пояснив нардеп.

Нагадаємо, саме після провалу голосування за відставку чинного Кабміну «Самопоміч» заявила про вихід із коаліції.

Представники Самопомочі та Батьківщини прокоментували невиконані обіцянки своїх лідерів про невихід фракцій із коаліції.
Олексій Рябчин

Водночас представник «Батьківщини» Олексій Рябчин проігнорував запитання ведучого щодо такої самої обіцянки Юлії Тимошенко, яка свого часу також запевняла, що її фракція в жодному разі не покине коаліцію.

Оскільки прямої відповіді на запитання, чому ж лідер «Батьківщини» порушила свою обіцянку, з вуст Рябчина не прозвучало, побічно можна стверджувати, що Юлія Володимирівна вийшла з коаліції заради певного зиску. Тим часом, на думку нардепа від «Народного фронту» Антона Геращенка, Юлія Володимирівна просто образилася на колег по коаліції.

Почему "Самопомощь" вышла из коалиции, несмотря на обещание Березюка? Объясняет Руслан СидоровичSlovoiDilo

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: