Експерт розповів, на який експеримент пішла влада для швидкого економічного ривка

Читать на русском
Андрій Дудаполітолог

Запрошення в Україну Бальцеровича, який займає проукраїнську позицію та є професіоналом, – це позитивний крок, але чи поліпшить це ситуацію, покаже час.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Андрій Дуда, аналізуючи інформацію про те, що екс-міністр фінансів Польщі Лєшек Бальцерович погодився стати координатором української Дорадчої ради.

«Це черговий експеримент української влади, покликаний вирішити питання реалізації економічних реформ. Уже було проведено кілька таких експериментів, у тому числі запрошення топ-менеджерів для реалізації економічних реформ. Ми маємо проекти із залученням міжнародних організацій, залученням консалтингових груп до діяльності економічного блоку, і цей координаційний орган – також один з експериментів», – розмірковує політолог.

Як відзначив експерт, зараз слід розуміти, що в Україні здійснюється спроба проведення швидких економічних реформ.

США просуватимуть реформи в Україні – ДерждепПрес-секретар Державного департаменту Сполучених Штатів Америки Джон Кірбі заявив про допомогу Україні в просуванні реформ.

«Багато хто йшов таким шляхом. Свого часу Піночет залучив іноземних спеціалістів для швидкого економічного ривка», – зауважив Дуда.

На його переконання, те, що долучаються такі люди, як Бальцерович, який має хороший досвід у цій сфері, є дуже позитивним кроком.

«Для Бальцеровича це професійна амбіція. Тим паче, що він проукраїнський політик, який свого часу підтримав також проект «Міжмор’я», – проаналізував Андрій Дуда.

Як відомо, Президент України Петро Порошенко створив Міжнародну дорадчу раду 16 грудня 2015 року. Головою ради є сам Президент, його заступником – голова Адміністрації Президента Борис Ложкін.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: