Шокін розлютив Порошенка – джерело в АП

Читать на русском
Сьогоднішнє звільнення працівників ГПУ, які вели справу діамантових прокурорів, в Адміністрації Президента сприйняли як помсту Шокіна Порошенку за відставку.

Петро Порошенко обурений демаршем генерального прокурора Віктора Шокіна, пов'язаним зі звільненням із лав ГПУ працівників, що займалися справою «діамантових прокурорів».

Про це, посилаючись на власні джерела в Адміністрації Глави держави, повідомив політичний експерт Павло Нусс, пише «Слово і Діло».

«Джерела в Адміністрації українського Президента повідомили мені про те, що Порошенко, м'яко кажучи, обурений демаршем генерального прокурора Віктора Шокіна. Президент розцінює вчинок Шокіна як помсту за майбутню відставку, та спробу політизувати свою відставку для подальшого використання цього фактору в корисливих цілях», – написав Нусс.

За його словами, питання відставки Шокіна буде розглянуто на одному з найближчих засідань Верховної Ради – наступного тижня. Більше того, звільненим прокурорам, скоріш за все, повернуть їхні посади, щойно парламент відправить Шокіна у відставку.

Сакварелідзе не виключає власної відставки з посади заступника генпрокурораЗаступник генпрокурора Давид Сакварелідзе заявив, що він не виключає можливості свого звільнення з посади в ГПУ.

«Джерело запевняє, що звільнені Шокіним прокурори та слідчі ГПУ будуть повернуті на свої раніше займані посади відразу після офіційної процедури звільнення Шокіна та призначення іншого генерального прокурора», – зазначив політичний експерт.

За даними Нусса, поки що групі прокурорів Сакварелідзе порадили взяти паузу та приготуватися до нового рівня ведення справи «діамантових прокурорів» після поновлення на посадах.

«Уточню, що справа про «діамантових прокурорів» мало свій початок завдяки сприянню Президента, й Порошенко не дозволить ці справи «завалити». Це питання принципове», – додав Нусс.

Нагадаємо, сьогодні заступник генпрокурора України Давид Сакварелідзе поскаржився на те, що ГПУ звільнила 17 працівників, що займалися справою прокурорів-хабарників Шапакіна та Корнійця.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: