Українська влада не поспішає повертати Савченко – Мін'юст РФ

Читать на русском
Міністерство юстиції РФ поки не отримало від України клопотання про екстрадицію Надії Савченко.
Надія Савченко

Міністерство юстиції Росії заявило, що поки не отримувало прохань від української сторони про передачу Надії Савченко в Україну.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

«Станом на 23 березня звернень про передачу Савченко до Мін'юсту Росії не надходило... У разі надходження до Мін'юсту Росії клопотання про передачу засудженого громадянина України для подальшого відбування покарання у вигляді позбавлення волі в державі його громадянства воно буде розглянуте відповідно до положень конвенції про передачу засуджених осіб 1983 року та Кримінально-процесуального кодексу Російської Федерації», – повідомляють у російському відомстві.

Чи піде Путін на обмін Савченко? Думка експертаПолітолог проаналізував інформацію про те, що Володимир Путін може обміняти Надію Савченко на ГРУшників.

Нагадаємо, раніше міністр юстиції України Павло Петренко заявляв, що Україна має намір вимагати передачі незаконно засуджених українських громадян – Сенцова, Кольченка, Афанасьєва та Солошенка.

Вчора посол Росії в Україні Михайло Зурабов заявив, що Надія Савченко буде відправлена ​​в Україну в найближчі два тижні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: