Нічний візит Ахметова: навіщо олігарх приїжджав до Кабміну? Думки експертів

Читать на русском
Експерти проаналізували інформацію про те, що вночі біля Кабінету міністрів України був зафіксований автомобіль олігарха Ріната Ахметова, й припустили, про що велися переговори.
Сергій Биков

Питання політичної кризи Ахметов не став би обговорювати в стінах Кабміну.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політичний експерт Сергій Биков, аналізуючи інформацію про те, що вночі поблизу будівлі Кабінету міністрів України був помічений автомобіль олігарха Ріната Ахметова.

«Якщо Ахметов дійсно приїжджав до Кабміну, то, скоріш за все, для обговорення виборів на Донбасі та ситуації на сході України, оскільки у нього залишається багато інтересів на непідконтрольних територіях. Можливо, йшлося і про призначення Ахметова в Донецьку область, що певною мірою могло би бути рішенням «малої крові», оскільки до нього лояльно ставляться на цих територіях», – розповідає експерт.

Також політолог підкреслив, що переговори про політичну ситуацію та прем'єрство навряд чи велися б у будівлі Кабміну.

Експерт: Бойко та Ахметов у керівництві «Л/ДНР» – абсолютна нісенітницяЕксперт вважає, що інформація про призначення Бойка та Ахметова главами ОРДЛО є абсолютно безглуздою.

Водночас політолог Дмитро Купира констатував, що неофіційні зустрічі з політичними й бізнес-гравцями відбуваються постійно, й зараз підтвердити або заперечити зустріч з Ахметовим дуже важко.

«Якщо зустріч була, то, звичайно, говорити могли про Донбас, але від того, що Ахметов стане «біля керма», автоматично бойовики звідти не вийдуть, до того ж, йому вони не підкоряються. Потрібно виходити з реальності. Ахметов не має такого впливу на бойовиків, це парафія виключно Путіна з його військовою машиною. Вирішити політичні питання з окупованими територіями він не здатний», – вважає експерт.

«Але не варто забувати, що Ахметов має в парламенті своїх депутатів і, можливо, саме це було на порядку денному», – підкреслив Дмитро Купира.

Нагадаємо, глава АП Борис Ложкін повідомив, що такі розмови, але не переговори, періодично з'являлися ще з літа 2014 року, але зараз Президент України Петро Порошенко не пропонував Рінату Ахметову очолити Донецьку область.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: