«НФ» підтримає Гройсмана як кандидата в прем'єри в обмін на крісло спікера ВР

Читать на русском
Фракція Народного фронту готова підтримати кандидатуру Володимира Гройсмана, якого можуть висунути від БПП в обмін на крісло глави парламенту.
Вікторія СюмарФото: vnews.agency

Фракція «Народного фронту» підтримає кандидатуру Володимира Гройсмана в разі, якщо «БПП» прийме рішення про його висунення в прем'єр-міністри, за умови, що за «НФ» буде закріплено крісло голови Верховної Ради.

Про це повідомила народний депутат Вікторія Сюмар, передає «Слово і Дело» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Нам просто надійшла пропозиція від «Блоку Петра Порошенка», що в разі, якщо «Народний фронт» приймає та голосує за кандидатуру Гройсмана, «Народний фронт» визначається з кандидатурою спікера», – повідомила Сюмар.

При цьому вона відзначила, що кандидатуру Гройсмана на посаду глави уряду в «Народному фронті» обговорять у понеділок.

«Будемо на фракції в понеділок обговорювати як кандидатуру прем'єра, так і основні позиції коаліційної угоди й програми дій уряду», – уточнила нардеп.

Згодом заяву Сюмар підтвердив і лідер «Народного фронту» Максим Бурбак. «Ми вітаємо, що «БПП» нарешті відгукнувся на нашу пропозицію щодо необхідності вирішення політичної кризи та вніс власну кандидатуру на посаду глави уряду. Тепер потрібно забезпечити формування коаліції в конституційний спосіб та напрацювати відповідну коаліційну угоду в контексті програми нового кандидата у прем’єри та склад уряду», – сказав він.

Нагадаємо, раніше лідер «Самопомочі» Олег Березюк заявив, що фракція проголосує за прем’єра за умови ухвалення нового закону про вибори до Верховної Ради за прозорими пропорційними списками, зміни складу ЦВК та генерального прокурора.

Вікторія Сюмар наразі виконала рівно половину обіцянок, зафіксованих «Словом і Ділом», – 10 із 20, що є досить високим показником, зважаючи на загальний рейтинг відповідальності депутатів ВР.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: