«БПП» і «НФ» шукають союзників по коаліції серед позафракційних – Ляшко

Читать на русском
Лідер Радикальної партії зазначає, що в новій парламентській коаліції може не виявитися ні його фракції, ні Батьківщини.
Олег Ляшко

Найбільші парламентські фракції – «Народний Фронт» і «Блок Петра Порошенка» – збираються створити коаліцію без участі інших фракцій.

Нестачу голосів, необхідних для формування парламентської більшості, там збираються компенсувати за рахунок позафракційних, повідомив лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «112 Україна».

«За останньою інформацією, наші славні фракції «Блок Петра Порошенка» та «Народний фронт» хочуть робити коаліцію на двох. Все було б добре, якби не одне «але»: на двох у них 216 голосів. Конституція, ст. 83, передбачає, що коаліцію створюють фракції, більшість від конституційного складу. А так хочуть робити коаліцію на двох, разом із «тушками», – зазначив Ляшко.

Експерт розповів, яку ціну готова заплатити Тимошенко за участь у коаліціїПолітолог прокоментував інформацію про те, що спікер ВР Володимир Гройсман збирає на завтра раду голів фракцій колишньої коаліції.

Додамо, що внести ясність у ситуацію може сьогоднішній з'їзд «БПП» у Києві, на якому, ймовірно, буде оголошена кандидатура прем'єра від пропрезидентської партії.

Не зайвим буде зазначити, що Олег Ляшко не дарма має в суспільстві репутацію популіста – зі 152 його обіцянок, зафіксованих «Словом і Ділом», він виконав лише 37 тобто, 24%. Подивитися, як працюють його колеги по парламенту, можна за посиланням.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: