ЄБРР гарантує кредитування «Нафтогазу» на опалювальний сезон

Читать на русском
Від уряду України поки такої заявки не надходило, але якщо необхідність у коштах з'явиться, то ЄБРР готовий їх надати.
Директор представництва ЄБРР в Україні Шевки Аджунер

У разі необхідності ЄБРР поповнить поновлювану кредитну лінію на закупку газу для проходження опалювального сезону 2016/17 в Україні, для чого Міністерству або Кабміну потрібно буде зробити нову заявку.

Таку заяву зробив директор представництва ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер у інтерв'ю виданню «Європейська правда», повідомляє «Слово і Діло».

«Програма, яку ми підписали, – це відновлювальна кредитна лінія на 3 роки на купівлю газу. В разі необхідності вона буде автоматично поповнюватися. Міністерству або Кабміну для цього потрібно буде просто зробити нову заявку», – сказав Шевкі Аджунер.

За його словами, від уряду України поки такої заявки не надходило, але якщо необхідність у коштах з'явиться, то ЄБРР готовий їх надати.

Аджунер уточнив, що в грудні 2015-січні 2016 року «Нафтогаз» вибрав кредитні кошти в розмірі $300 млн на закупівлю газу на західному кордоні шляхом міжнародних прозорих тендерів.

Шевкі Аджунер також підкреслив, що задоволений роботою менеджменту НАК «Нафтогаз України». «Керівництво НАК відсторонилося від політики та займалося бізнесом, тим, що передбачала програма співпраці», – сказав Аджунер.

Як повідомлялося раніше, міжнародні фінансові організації можуть припинити кредитне фінансування імпорту газу в Україну через зупинку реформи газового ринку, зокрема підвищення цін на газ для побутових споживачів.

Також у планах НАК «Нафтогаз України» збільшення позовних вимог до корпорації ПАТ «Газпром».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: