ЄС не довіряє українським продуктам – Томбінський

Читать на русском
Посол Євросоюзу в Україні Ян Томбінський розкритикував продовольчу політику України щодо виробників харчової продукції.
Ян Томбінський

Посол Європейського союзу в Україні Ян Томбінський розкритикував політику української влади щодо виробників харчової продукції.

Як передає «Слово і Діло», про це посол написав у своїй колонці на сайті «Європейська правда».

Томбінський зазначив, що дія в Україні мораторію на перевірки підприємств харчової галузі створює ризики для життя та здоров'я як європейських, так і українських споживачів.

Дію зазначеного мораторію посол вважає неприпустимою, оскільки це прямо порушує загальноєвропейські вимоги.

За словами Томбінського, неприємні інциденти через дію мораторію «викликають недовіру та певну тривогу в європейського покупця українських продуктів».

Зовнішня торгівля України: найбільші країни-партнери в 2015 році«Слово і Діло» вирішило проаналізувати та показати, як змінилася зовнішня торгівля України у 2015 році за січень-жовтень у порівнянні з 2014 роком.

В результаті Європа не може бути впевнена в безпеці української продукції.

Вихід із ситуації Томбінський бачить у запровадженні в Україні європейської системи перевірок виробників і початку роботи Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.

Все це, за словами посла, зробить українську продукцію дійсно затребуваною на європейському ринку.

Нагадаємо, міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко в лютому заявив про 11,1 млрд доларів від зернового експорту за 2015 рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: