Турецький суховантаж завдав росіянам збитків на 120 млн рублів

Читать на русском
Станом на сьогодні турецький суховантаж перебуває в порту Таганрога під арештом з метою забезпечення морської вимоги ТОВ СГМ-Міст.

В результаті зіткнення турецького балкера «Ліра» з опорою моста, що будується в Керченській протоці між Краснодарським краєм та окупованим Кримом, росіяни отримали збитків на 120 млн руб.

Про це повідомляється в матеріалах Арбітражного суду Ростовської області, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «ТАСС».

«За попередніми розрахунками, завдані збитки оцінюються в 120 млн рублів. Власнику судна пред'явлено морську вимогу про відшкодування збитків», – йдеться в документах суду.

Станом на сьогодні турецький сухогвантаж перебуває в порту Таганрога під арештом.

«Арешт на суховантаж «Ліра» накладено з метою забезпечення морської вимоги ТОВ «СГМ-Міст», для подальшого стягнення заподіяної шкоди в судовому порядку», – наголошується в повідомленні Арбітражного суду Ростовської області.

Міст Керч-Кубань: історія та перспективиЯнукович з Путіним розконсервували давно обіцяне будівництво переходу між Росією і Кримом

Нагадаємо, що інцидент стався 19 березня близько 23:35 мск. При проходженні через Керченську протоку в Азовське море балкер вийшов за праву бровку Керч-Єнікальського каналу та врізався в опору робочого моста, що будується. Зіткнення призвело до серйозного пошкодження опори робочого моста №2, три палі опори №80 робочого моста також були деформовані.

Відзначимо, що Туреччина досі не припинила морське сполучення з анексованим Кримом.

Раніше стало відомо, що Росія обмежила рух суден у Керченській протоці, щоб забезпечити безпеку судноплавства на період будівництва Кримського моста.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: