Росія відновлює авіасполучення з Туреччиною

Читать на русском
З моменту погіршення російсько-турецьких відносин це перший допуск російських авіаперевізників до організації регулярних пасажирських перевезень до Туреччини.

Федеральне агентство повітряного транспорту перед стартом курортного сезону видало авіакомпанії «Уральські авіалінії» дозвіл на польоти в турецьку Анталью.

Про це повідомляється на сайті Росавіації, передає «Слово і Діло».

«Авіакомпанія «Уральські авіалінії» перед початком літнього сезону отримала дозвіл почати рейси в турецьку Анталью», – йдеться в повідомленні агентства.

Авіакомпанія отримала дозвіл на здійснення регулярних рейсів на узбережжя Середземного моря з Ростова-на-Дону, Казані та Нижнього Новгорода до семи разів на тиждень.

Відзначимо, що з моменту заборони погіршення російсько-турецьких відносин це перший допуск російських авіаперевізників до організації регулярних пасажирських перевезень у Туреччину.

До цього дозволу літаки «Уральських авіаліній» мали можливість літати в Туреччину лише на умовах чартеру.

Ердоган запитав у росіян, навіщо ті вторглися в Грузію та УкраїнуПрезидент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган різко розкритикував військову присутність Росії в Сирії, нагадавши про російське вторгнення в Грузію та Україну.

Нагадаємо, що з 1 грудня 2015 року чартерні повітряні перевезення між Росією й Туреччиною були заборонені через воєнний інцидент, який стався на півночі Сирії. В кінці листопада 2015 року турецький винищувач збив російський бомбардувальник Су-24, який порушив повітряний кордон Туреччини.

Нагадаємо, що в січні літаки російських ВКС знищили гуманітарний конвой в районі міста Азез, в результаті чого загинули 2 людини, а 10 – отримали поранення.

Після січневих терактів у Анкарі були затримані троє росіян, яких підозрюють у зв'язках з «Ісламською державою».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: