На переговорах із Керрі Путін озвучить свої вимоги щодо Савченко та Донбасу – експерт

Читать на русском
Ігор Петренкоексперт МЦПД

Є всі передумови вважати, що США можуть піти на компроміс із Путіним з низки питань щодо України.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політичний експерт Ігор Петренко, аналізуючи інформацію про те, що держсекретар США Джон Керрі та міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр проведуть двосторонню зустріч у Москві.

«Центральною темою, цілком імовірно, стане Савченко. Путін дав сигнал Німеччині про те, що готовий до діалогу, зокрема, коли заявив, щоб йому запропонували щось взамін, і тоді він прийме рішення щодо Савченко. Путін мислить широко й у нього є свої вимоги, які він може озвучити саме на цих переговорах», – констатував експерт.

Він підкреслив, що приїзд Керрі свідчить про те, що США готові знайти компроміс із РФ у цьому питанні.

Чого очікувати від візиту Керрі до Москви? ЕкспертЕксперт прокоментував інформацію про те, що держсекретар США Джон Керрі має намір відвідати Москву та поговорити з Путіним про звільнення Савченко й ситуацію в Сирії.

«Саме по собі звільнення ГРУшників для Путіна не є самоціллю, тому це може бути компромісом. Складність у тому, що Путін висунув умови, щоб Савченко визнала свою провину, що, з огляду на особливості її характеру, скоріш за все, нереально. США розуміють це й спробують пом'якшити позицію Кремля в цьому питанні», – припускає політолог.

Цілком імовірно, що порушать і тему проведення виборів на Донбасі, оскільки для Москви зараз головне – узаконити свою владу та посилити вагу в Україні.

«З огляду на виступи Обами, який говорить про те, що Україна завжди буде в полі інтересів РФ, слід вважати, що США можуть «дотиснути» нас, щоб ми пішли на певні поступки. Вони розуміють, що Україні доведеться рахуватися з РФ, а всі питання будуть сприйматися крізь призму того, як на це відреагує Росія», – проаналізував ситуацію Ігор Петренко.

Нагадаємо, що днями раніше Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що пом'якшення санкцій ЄС проти РФ залежить від прогресу в реалізації Мінських угод.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: