Російський посол: Савченко передадуть Україні в найближчі тижні

Читать на русском
Посол Росії в Україні Михайло Зурабов заявив, що Надія Савченко буде відправлена в Україну в найближчі два тижні.

Посол Росії в Україні Михайло Зурабов заявив, що Надія Савченко буде відправлена в Україну в найближчі два тижні.

Про це він повідомив на закритій зустрічі, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на російське видання «Грани.Ру».

При цьому Зурабов не уточнив, чи буде Савченко передана внаслідок обміну на затриманих в Україні військовослужбовців РФ Александрова та Єрофеєва.

Путін подумає про питання обміну Савченко на ГРУшників – ЛавровГлава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що глава держави Володимир Путін розгляне пропозицію української сторони про обмін Надії Савченко.

За словами співрозмовника видання, який був присутній на зустрічі, Зурабов зазначив, що російська сторона була готова повернути Савченко на батьківщину до 8 березня, проте в Москві передумали після нападу на російське посольство в Києві, після чого Донецький міський суд відклав слухання у справі льотчиці, а та в знак протесту оголосила голодування.

Інформацію про звільнення Савченко найближчим часом підтвердили Президент України Петро Порошенко. «Мені здається, обмін має відбутися в перших числах квітня», – сказав Порошенко під час виступу в Харківському університеті внутрішніх справ.

Нагадаємо, вчора Донецький міський суд РФ засудив Надію Савченко до 22 років ув'язнення в колонії загального режиму. Адвокат української льотчиці Марк Фейгін вважає, що Савченко не буде відбувати реальний термін ув'язнення в колонії. «Савченко не буде відбувати це покарання. Я вам це гарантую», – заявив Фейгін.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: