Представник України обговорив з генсеком ООН вирок Савченко

Читать на русском
Постійний представник України в ООН Володимир Єльченко провів сьогодні вночі зустріч із генсеком Організації.

Сьогодні вночі у Вашингтоні постійний представник України в Організації об'єднаних націй Володимир Єльченко провів зустріч із генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу представництва.

Під час зустрічі Єльченко повідомив генсеку про вирок Надії Савченко й зазначив, що він заснований на сфабрикованих матеріалах слідства.

Глава української місії вважає засудження Савченко «чітким сигналом міжнародній спільноті про неприпустимість потурання основоположних принципів і норм державою, яка є одним із постійних членів Ради Безпеки ООН».

Обмін Савченко на ГРУшників: обставини затримання та висунуті звинуваченняСлово і Діло вирішило порівняти обставини затримання та звинувачення Надії Савченко і російських спецпризначенців Александрова та Єрофеєва.

Своєю чергою, Пан Гі Мун висловив свою стурбованість у зв'язку із ситуацією навколо Саченко та додав, що буде порушувати це питання на зустрічах із російським керівництвом.

Нагадаємо, вчора Донецький міський суд Російської Федерації визнав українську льотчицю Надію Савченко винною в причетності до обстрілу, в результаті якого загинули російські журналісти, й засудив її до 22 років ув'язнення в колонії загального режиму та штрафу в 30 тисяч рублів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: