Яценюк доручив облгазам повернути гроші ошуканим споживачам

Читать на русском
Облгази повинні повернути людям кошти, які були стягнуті з населення заднім числом, за рішенням суду.
Прем`ер-міністр України Арсеній Яценюк

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив підприємствам-постачальникам природного газу перерахувати споживачам, які не мають приладів обліку ресурсу, платіжні документи відповідно до нормативу 4,4 куб. м газу на місяць і повернути гроші.

Відповідне рішення Кабмін ухвалив на засіданні в середу, 23 березня, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Я пропоную ухвалити сьогодні відповідне рішення та ухвалити норматив не 6 кубометрів газу, які зараз виставляють облгази, а поставити норматив, розрахований Міністерством енергетики та НКРЕКП, – це 4,4 кубометра», – сказав Арсеній Яценюк.

Яценюк підкреслив, що облгази повинні повернути людям кошти, які були стягнуті з населення заднім числом, за рішенням суду. «Я вимагаю негайно перерахувати й повернути людям гроші», – різко заявив Яценюк.

Руслан МарцінківМіський голова Івано-Франківська
Марцінків пообіцяв завершити перехід на біопаливо усіх міських котеленьСказано 18 вересня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Нагадаємо, що Вищий адміністративний суд відхилив касаційну скаргу Кабміну та підтвердив рішення Окружного адміністративного суду Києва від 21 вересня, яким було визнано незаконною та недійсною постанову КМУ №237 від 29 квітня 2015 року. Згідно з нею, уряд України вдвічі знизив норми споживання природного газу для населення, яке не має приладів обліку ресурсу.

Як стало відомо раніше, тарифи на газ для населення збільшаться на 53% з першого квітня 2016 року.

Нацкомісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, з 1 березня 2016 року підвищує мінімальний тариф на електроенергію для населення на 25% – до 0,57 грн за кВтгод у межах ліміту до 100 кВтгод на місяць.

Аналітики «Слова і Діла» зафіксували 458 обіцянок прем'єр-міністра України. З них виконано 248 обіцянки (54%), не виконано – 115 (25%). З повним переліком обіцянок політика можна ознайомитися за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: