Українські агровиробники завоювали 8 експортних ринків

Читать на русском
Рекордна кількість виробників з України поставляють м'ясо та рибу у Вірменію – 27 підприємств.

Минулий рік ознаменувався для українських аграріїв відкриттям восьми нових напрямків експорту.

Про це повідомила заступник міністра аграрної політики та продовольства з питань європейської інтеграції Владислава Рутицька на щорічному форумі «Агробізнес України», повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Hubs.

«Експортні поставки налагоджені до низки країн СНД, Ізраїлю та Єгипту», – заявила Рутицька.

За її словами, в Середній Азії українську продукцію купують у Казахстані, Узбекистані та Киргизстані. «До Казахстану експортують продукцію 11 українських постачальників. Ще 15 виробників м'яса та продукції ВРХ працюють з Узбекистаном, сім – із Киргизстаном», – зазначила заступник міністра.

Продукцію птахівництва постачають три підприємства в Молдову, ще дві компанії постачають яйця в Ізраїль.

«Рекордна кількість виробників з України постачають м'ясо та рибу у Вірменію – 27 підприємств, з Азербайджаном працюють дев'ять підприємств тваринницького профілю та м'ясного, три тваринницьких підприємства працюють з Єгиптом», – додала Рутицька.

Зовнішня торгівля України: найбільші країни-партнери в 2015 році«Слово і Діло» вирішило проаналізувати та показати, як змінилася зовнішня торгівля України у 2015 році за січень-жовтень у порівнянні з 2014 роком.

Нагадаємо, що глава Мінагрополітики Олексій Павленко оголосив про початок експорту продукції АПК в Об'єднані Арабські Емірати. Ведеться обговорення питань експорту продукції АПК з України з Іраном, Індією та Бангладеш.

Як відомо, в 2015 році позитивне сальдо зовнішньої торгівлі в АПК склало рекордні $11,1 млрд.

Раніше повідомлялося, що ЗВТ між Україною та Туреччиною буде діяти вже цього року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: