«Антонов» повністю перейшов на вітчизняні комплектуючі

Читать на русском
Антонов за минулий рік повністю відмовився від поставок комплектуючих із РФ. На сьогодні Україна самостійно виробляє літаки без участі Росії, хоча ще не так давно частка російських компонентів перевищувала 50 відсотків.

Державне підприємство «Антонов» цього року відмовилося від російських комплектуючих, повністю перейшовши на вузли та агрегати від вітчизняних постачальників.

Про це розповів заступник секретаря РНБО Олег Гладковський у інтерв'ю «ЛІГАБізнесІнформ», повідомляє «Слово і Діло».

«Антонов» за рік повністю відмовився від поставок комплектуючих із Росії. Сьогодні Україна може самостійно виробляти літаки без участі Росії, хоча ще недавно частка російських компонентів перевищувала 50%», – поінформував Гладковський.

Він також зазначив, що після підпорядкування ДП «Антонов» концерну «Укроборонпром» була значно підвищена зарплата працівників та отримані нові замовлення.

«Є контракти на АН-132 із Саудівською Аравією, на поставку літаків до Азербайджану та Казахстану. Це все тверді замовлення, за якими отримано передоплату», – підкреслив Гладковський.

Стратегічні об'єкти авіаційної та ракетно-космічної промисловості (інфографіка)Сьогодні «Слово і Діло» вирішило показати, де в Україні розміщені стратегічні об'єкти авіаційної та ракетно-космічної промисловості

Нагадаємо, що Кабінет міністрів передав ДП «Антонов» у підпорядкування концерну «Укроборонпром» в травні 2015 року. Президентом підприємства став Михайло Гвоздьов. Дмитро Ківа залишився генеральним конструктором.

Як повідомлялося раніше, державне авіабудівне підприємство «Антонов» підписало меморандум про постачання 30 літаків Ан-178 Королівським військово-повітряним силам Саудівської Аравії.

В підсумку ДП «Антонов» і Саудівська Аравія підписали остаточну угоду про спільне виробництво літаків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: