Чого очікувати від «Самопомочі», якщо фракція піде в опозицію? Експерт

Читать на русском
Михайло Дяденкополітолог

Пожертвувавши своєю участю в коаліції, можливо, навіть здавши посади у ВР, «Самопоміч» може розв'язати собі руки для жорсткої критики влади.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Михайло Дяденко, аналізуючи інформацію про те, що «Самопоміч» не бере участі в переговорах щодо нового уряду.

«Самопоміч» не хоче брати участь у цьому процесі, оскільки розуміє, що нові підходи не застосовуються. Уряд знову буде заручником фінансово-промислових груп і, відповідно, позитивної роботи чекати не слід. Тому «Самопоміч» і не хоче брати на себе відповідальність за роботу такого уряду», – розповідає політолог.

Як зазначив експерт, якщо зараз буде сформована коаліція у форматі чотирьох політичних сил, а «Самопоміч» залишиться за бортом, то ми отримаємо опозицію у ВР, тому що зараз яскравої опозиційної сили немає.

Мер Львова Андрій Садовий: як «міцний господарник» виконує свої обіцянкиМер Львова, голова «Самопомочі» Андрій Садовий роздав 305 публічних обіцянок, 83 з яких не виконав.

«Опозиційний блок» і депутатські групи досить синхронно голосують у потрібних для Банкової випадках», – підкреслив експерт.

«Якщо «Самопоміч» піде й стане системною опозицією, а представники фракції не будуть представлені в уряді, то у неї будуть достатньо сильно розв'язані руки, щоб жорстко критикувати і уряд, і Президента. Тим більше, що поле для критики зараз досить широке», – вважає Дяденко.

Підсумовуючи, політолог наголосив, що пішовши з виконавчої влади, «Самопоміч» розв'яже собі руки для критики влади. Таким чином Садовий підсилює свої позиції як кандидат у президенти», – проаналізував ситуацію політолог.

Як відомо, нардеп Юрій Луценко заявив, що фракція «Самопомочі» не хоче брати на себе відповідальність за те, що відбувається в країні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: