У МЗС оприлюднили рекомендації українцям у зв'язку з терактом у Брюсселі

Читать на русском
Українське Міністерство закордонних справ радить утриматися від поїздок до столиці Бельгії до нормалізації ситуації безпеки.

Міністерство закордонних справ оприлюднило рекомендації громадянам України у зв’язку зі вчиненням терористичних актів у ‎Брюсселі. Серед основних – утриматися від поїздок до столиці Бельгії до нормалізації безпекової ситуації.

Про це повідомила прес-служба МЗС України, передає «Слово і Діло».

Наразі в Бельгії оголошено найвищий рівень терористичної загрози, місцева влада провінції Брабант запровадила режим реагування на катастрофу. Надійшла інформація про вибухи в метро Брюссель, у зв’язку з чим закрита низка станцій метрополітену.

Теракти в Брюсселі: кількість загиблих зросла до 21 особи (доповнено)Сьогодні в Брюсселі відбулася серія вибухів. Два вибухи в аеропорту та ще чотири – на різних станціях метро.

«З огляду на зазначене ‪МЗС‬ рекомендує громадянам України, які перебувають у Бельгії, виявляти підвищену увагу та обережність, уникати місць масового зібрання людей, враховувати рекомендації сил безпеки та місцевої влади», – йдеться в тексті повідомлення.

Перебуваючи в містах, МЗС радить враховувати, що найбільш уразливим видом транспорту є метро, тому намагайтеся не пересуватися поодинці.

У зв’язку з імовірним запровадженням надзвичайного стану МЗС також радить бути готовими до перевірки документів та особистого контролю, завжди мати при собі документи, що посвідчують особу, мету перебування та місце проживання у Бельгії; виконувати всі вказівки та демонструвати готовність до співпраці з правоохоронцями.

У кожному разі, громадянам, які перебувають у Бельгії, рекомендується повідомити рідним про себе.

За умови потрапляння у надзвичайну ситуацію МЗС просить якомога швидше повідомити про це за номерами телефонів посольства України в Бельгії +32 0 47-625-77-35, +32 0 2-379-21-00, +32 0 2-379-21-11, +32 0 2-379-21-19 або на «гарячу лінію» Департаменту консульської служби +38 (044) 238-16-57.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: