Яресько висунула умови свого прем’єрства

Читать на русском
Міністр фінансів Наталія Яресько прокоментувала чутки про своє ймовірне призначення прем’єр-міністром та назвала умови, за яких сформує уряд.
Наталя ЯреськоФото: КМУ

Міністр фінансів України Наталія Яресько вперше прокоментувала розмови про своє призначення прем’єр-міністром, заявивши, що готова сформувати технократичний уряд.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«На мою думку, впоратися з цими завданнями в такій політичній ситуації може лише технократичний уряд – тобто команда «нічиїх» людей, які не мають політичного минулого, не підпорядковуються жодному з олігархів чи «друзів» політиків і не мають політичних амбіцій на майбутнє. Я готова зібрати таку команду, яка прямо зараз здатна працювати на інтерес усієї країни, всіх її громадян, а не окремих політичних чи бізнес-груп», – заявила Яресько.

При цьому вона назвала умови, за яких сформований нею уряд зможе працювати.

Цей парламент не дасть уряду Яресько працювати – Financial TimesУ разі призначення Наталії Яресько прем'єр-міністром України та формування нею власного уряду, вона зіткнеться з протидією Ради.

«Для того, щоб уряд технократів міг працювати, йому необхідно мати підтримку мінімум у 226 голосів у парламенті для повної реалізації Угоди про асоціацією з ЄС та програми МВФ, або додаткову коаліційну угоду, яка б гарантувала проведення всіх реформ, передбачених цими міжнародними зобов’язаннями», – пояснила вона.

Яресько також розповіла про критерії відбору членів своєї команди в разі призначення прем'єр-міністром. Серед них, зокрема, бездоганна репутація, нетерпимість до корупції та політичного втручання в роботу, відсутність зацікавленості у виборах, прозахідна демократична орієнтованість, досвід у кризовому менеджменті й успішному реформуванні та управлінні організаціями.

Раніше в депутатському середовищі почали вестися розмови про те, що найбільш вірогідним претендентом на крісло прем'єра є нинішній спікер парламенту Володимир Гройсман.

У рейтингу відповідальності членів Кабінету міністрів Наталія Яресько посідає 6 місце із 17 міністрів. В активі у глави Мінфіну - 17 виконаних обіцянок із 31, зафіксованої «Словом і Ділом».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: