Мінфіну доручили здійснити верифікацію соцвиплат

Читать на русском
До переліку функцій входить верифікація та моніторинг достовірності інформації, поданої фізичними особами для нарахування та отримання соціальних виплат, пільг, субсидій, пенсій, заробітних плат та інших виплат.

Кабінет міністрів України передав функції з проведення верифікації соціальних виплат громадянам Міністерству фінансів.

Про це йдеться в постанові уряду №185 від 11 лютого, повідомляє «Слово і Діло».

«Кабмін вніс до переліку функцій Мінфіну те, що воно здійснює на підставі результатів аналізу персональних даних та інформації, що містить банківську таємницю», – йдеться в постанові.

У постанові також вказано, що до цього переліку входить верифікація та моніторинг достовірності інформації, поданої фізичними особами для нарахування та отримання соціальних виплат, пільг, субсидій, пенсій, заробітних плат та інших виплат.

Під моніторинг потрапляють лише ті виплати, які здійснюються за рахунок коштів Державного та місцевих бюджетів, коштів Пенсійного фонду, а також фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Кабмін визначив і порядок отримання, обробки, захисту такої інформації.

Верифікація соцвиплат: хто залишиться без допомоги держави?«Слово і Діло» намагалося розібратися, як верифікація соцвиплат вплине на життя українців та чи вдасться Кабміну подолати корупцію у сфері надання соціальних пільг.

Згідно з постановою, Мінфін отримав право отримувати персональну інформацію про рух коштів на рахунках фізичних осіб від державних органів та установ усіх рівнів. Така інформація подається в електронному вигляді, в тому числі у вигляді баз даних.

Як повідомлялося раніше, верифікація соціальних виплат, яку почало Міністерство соцполітики спільно із СБУ, спрямована на подолання корупційних схем, що діють навколо виплат вимушеним переселенцям.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив про припинення соціальних виплат 150 тисячам так званих «переселенців».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: