Промвиробництво в Україні показало зростання вперше за три роки

Читать на русском
Згідно з даними Держстату, лютневе зростання промвиробництва склало 8,2% порівняно із січнем поточного року. З урахуванням сезонного чинника зростання склало 3,5%.

Промислове виробництво в Україні показало зростання в лютому 2016 року вперше за три роки й склало 7,6% в порівнянні з аналогічним місяцем 2015 року.

Про це повідомляється на сайті Державної служби статистики, передає «Слово і Діло».

У Держстаті відзначають, що запровадили нову форму подачі даних, і з корекцією на ефект календарних днів промвиробництво в лютому цього року збільшилося до лютого минулого на 4,9%.

Згідно з даними Держстату, лютневе зростання промвиробництва склало 8,2% порівняно із січнем поточного року. З урахуванням сезонного чинника зростання склало 3,5%.

За два місяці поточного року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року зростання в промисловості склало 2,9%.

Зокрема, у видобувній промисловості та розробці кар'єрів – на 3,4%, у переробній промисловості – на 3%, постачанні та розподілі електроенергії, газу, пари та кондиціонованого повітря – на 1,9%.

Падіння економіки України: з чим пов'язане і коли поновиться зростання?Держстат України повідомив: за три місяці економіка України впала ще на 17,6%. «Слово і Діло» спробувало розібратися, що чекає економіку країни в 2015 році і коли варто очікувати зростання.

Державна служба статистики нагадує, що в січні-лютому 2015 року спад у річному вираженні склав 20,7%.

В цілому за минулий рік промвиробництво в Україні скоротилося на 13,4%, в 2014 році – на 10,1%, в 2013 році – на 4,7%, в 2012-му – на 0,5%.

Як повідомлялося раніше, споживчі витрати всіх домогосподарств України в 2015 році у фактичних цінах склали 1,3 трлн грн, з них 509,3 млрд грн або 38,4% від загального обсягу пішло на споживання продуктів харчування та безалкогольні напої.

Нагадаємо, що за підсумками 2015 року падіння валового внутрішнього продукту України прискорилося до 9,9%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: